4.5/5
Beoordeling
VOLG ONS

BBQ-bieren op z’n Maximus 

Op zoek naar bijzondere bieren bij je BBQ? Dit zijn ze!

Gezegend met een vroege, hete zomer draait de BBQ vast overuren. En wat is er lekkerder dan samen genieten van gegrilde aubergine, gamba’s met knoflook of Picanha? Juist: de perfecte bier en spijs combinaties. We zijn eens goed in ons assortiment gedoken met vaste bieren, seizoenbieren en specials en geven je dé beer pairings voor een onvergetelijke BBQ op z’n Maximus. Proost!

Frivole frisheid in bier 

Hitte – niet op de laatste plaats door die verzengende bak met kolen – is het beste te pareren met frisheid. Daarom beginnen we met een klassieker. Want: you can’t go wrong with a classic. De Maximus Pandora is een blond bier (6%), met frisheid in overvloed. Door het gebruik van Amerikaanse hop ontstaat er een fijn bittertje, mooi in balans gebracht door tonen van lychee en citrus. Wat grillen we daarbij? Een fris bier past heel mooi bij mildere BBQ-gerechten, zoals seafood (gedrilde sardientjes, zalm), gamba’s maar ook drumsticks (mild gekruid). Wat een binnenkomer! 

Glas Maximus Pandora

Ga je voor een tikkeltje meer kruidigheid (maar nog steeds frisheid!), dan is onze Violante een topkeuze. Door het gebruik van (roze) peperkorrels en Belgische Orval-gist ontstaat er een lichtkruidig lentebier, met een fijne hint van limoen. En juist die kruidigheid en citrus laten zich heel fraai combineren met oosterse marinades (pork belly of gegrilde bloemkool!), merguez worstjes, een frisse salade, kruidige groente spiesjes of balsamico champignons. 

Maximus Violante

Diepgang & karakter

Klaar voor meer smaak? Let’s go! Een stout staat bol van complexe smaken als koffie en chocolade. Onze White Fox India Stout heeft elementen van een Black IPA. Complexe tonen van koffie en chocolade, uitgebalanceerd met tropisch fruit. Al die hevigheid doet een hoog alcoholpercentage vermoeden, maar met zijn 6,0% valt dat reuze mee! De uitgesproken tonen laten zich heel mooi combineren met stevige, smoky gerechten zoals gemarineerde spareribs of short ribs, een braadstuk met dry rub of een mooi stuk Picanha! 

Maximus White Fox India Stout & Limes Red Ale

Op zoek naar een bijzondere combi? Ons Limes bier is gebrouwen ter ere van het UNESCO Werelderfgoed van de Neder-Germaanse Limes (waar de Maximus brouwerij pal naast ligt). Niet bepaald een gesprekstarter bij de buurt BBQ, toegegeven. Maar wat wel leuk is, is dat we een authentiek Romijns recept hebben gebruikt. Door het gebruik van donkere mout en spelt ontstaan smaaktonen van karamel, noten en licht zuurtje. Dit gaat heerlijk samen met gekarameliseerde groenten en varkensvlees, of geroosterde maiskolven met boter.

Bob houdt ook van BBQ! 

Ben je de Bob? Dan hebben we een geweldige optie voor je. Maximus Aurora is een non-alcoholisch blond bier van hoge gisting (en een eerbetoon aan Utrecht, met zijn 0,30% alcohol!). Hij is gebrouwen met een speciaal ontwikkelde gistsoort, die de dryhop met Simcoe en Mosaic hop benadrukt. Dat levert een fris bier op, met hints van meloen en perzik en een prettig bittertje. Dit is een echte doordrinker, die zich heel mooi laat combineren met visgerechten, kip en salades. 

En voilà: dat zijn onze aanbevelingen voor een selectie met geweldige craftbier uit Utrecht, voor een onvergetelijke barbecue. Van frisse doordrinkers, tot smaakvolle karakters. Allemaal met de Maximus twist, perfect om samen van te genieten! 

Je vindt alle bieren in deze blog in onze webshop, of in ons winkeltje bij ons proeflokaal. Of kom genieten van onze (h)eerlijke bieren en gerechten in het Maximus Proeflokaal of onze nieuwe biergarten, met borrelhappen, lunch- en dinerkaart met selectie aan gerechten op basis van ingrediënten van onze lokale partners (denk aan hamburgers, salades en nachos en diverse vegan/vegetarische opties). Want ondernemen doe je samen!

Meer Maximus verhalen vind je dagelijks op onze Instagram & Facebook of Linkedin. En houd natuurlijk deze nieuws-sectie van onze website in de gaten.

SHARE
Winkelwagen 0