4.5/5
Beoordeling
VOLG ONS

Over Maximus

WIE ZIJN WIJ

Maximus is een onafhankelijke brouwerij opgericht in 2011 en stevig geworteld in Utrecht aan ‘de andere kant van het kanaal’ (Leidsche Rijn / De Meern). We staan voor puur, doordrinkbaar en kwalitatief hoogstaand bier. We maken klassieke stijlen met een twist en verrassende nieuwe smaken. Onze bieren hebben stuk voor stuk bijzondere karakters, met een eigen verhaal. We geloven in de verbindende kracht van ‘samen’, door uniekheid te vieren! Naast onze vaste bieren, waaronder de veelvuldig bekroonde blonde Pandora, maken we specials en seizoenbieren.

‘Samen’ is ons sleutelwoord. Samen maken we onze bieren, maar ook samen met lokale ondernemers. We maken bij de inkoop van onze producten zoveel mogelijk gebruik van ambachtelijke, lokale leveranciers, zoals voor groenten, fruit en fruitsappen, kaas (boerderij De Witte Welle, vlees(waren) en worst en brood.

DE BROUWERIJ

Het brouwproces!
We geloven sterk in de puurheid van bier. Ons startpunt is altijd de perfecte balans halen uit water, mout, hop en gist. Dit vullen we aan met lokale ingrediënten om de unieke Maximus smaak en doordrinkbaarheid te creëren. We vinden het te gek om je uit te dagen met nieuwe smaken, die perfect met elkaar in balans zijn.
Grondstoffen
We maken gebruik van echte, eerlijk basisgrondstoffen voor onze bieren. Dit betekent onder meer water uit De Meern!
Schroten en maischen
De eerste stap voor bier maken: het pletten van het mout (schroten). Daarna voegen we er warm water aan toe (maischen) en krijg je een beslag.
Koken en koelen
Het beslag wordt daarna verwarmd (in verschillende fasen) er wordt hop toegevoegd en het wordt gefilterd. Dit levert wort op.
Vergisten en klaren
Het gistproces is nu aan de beurt, waarbij gistcellen worden toegevoegd aan de wort. Na verloop van tijd zal dit worden gefilterd en gebotteld.

MVO LEERWERKBEDRIJF

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is belangrijk voor ons. We zijn een erkend leerwerkbedrijf. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen zich bij ons onder begeleiding ontplooien en na enige tijd doorstromen naar een vaste baan of een opleiding. Wij investeren in de begeleiding en hebben een leermeester voor hen aangesteld. Sinds de start stroomden er tot dusver 21 leerlingen uit, naar vrijwilligerswerk, een betaalde baan of een opleiding.

Drie leerlingen kwamen in dienst van de brouwerij. Een van onze bieren, de Little Fred, staat symbool voor onze leerlingen en het leerwerkbedrijf. In onze brouwerij zorgen we voor warmwaterterugwinning tijdens het brouwproces en letten op ons energieverbruik; onze verlichting is vervangen voor ledverlichting en we gaan bewuster om met het verwarmen van ruimtes. Ben jij geïnteresseerd in ons leerwerktraject? Voor meer informatie kun je een mail sturen info@maximusbrouwerij.nl.

MAXIMUS NIEUWSBRIEF

Het nieuwste uit de wereld van Maximus

ONZE VERHALEN

Crawfish Boil keert terug
We gaan het weer doen: de befaamde Louisiana...
DB’s & Maximus presenteren: Angry Zeta!
Op zondag 21 juli presenteren we in samenwerking...
We hebben een biersommelier!
Yes: Kai Kanters - onderdeel van ons Sales...
Winkelwagen 0