4.5/5
Beoordeling
VOLG ONS

Keen coffee laat bling bling stralen

Onlangs hebben we onze Bling Bling gelanceerd, een Coffee & Vanilla Blonde, verpakt in een schitterend blik waar het Maximus Zeeuws Meisje op prijkt. We vinden het te gek om onze bieren te ontwikkelen met lokale ondernemers. Dus we zijn voor het koffie-element op zoek gegaan naar een specialist uit Utrecht. En laat ons stadsie nu ook de achtertuin zijn van 1 van de beste specialty coffee roasters die ons land rijk is: KEEN Coffee!

Blogpost template Onlangs hebben we onze Bling Bling gelanceerd, een Coffee & Vanilla Blonde, verpakt in een schitterend blik waar het Maximus Zeeuws Meisje op prijkt. We vinden het te gek om onze bieren te ontwikkelen met lokale ondernemers. Dus we zijn voor het koffie-element op zoek gegaan naar een specialist uit Utrecht. En laat ons stadsie nu ook de achtertuin zijn van 1 van de beste specialty coffee roasters die ons land rijk is: KEEN Coffee!

KEEN Coffee is een ware specialist

KEEN Coffee is een ware specialist wanneer het aankomt op het roosteren van de mooiste koffiesoorten. En dat begint bij de basis. Joris van KEEN: “We halen de beste van de beste koffiebonen – in het seizoen – direct van individuele boeren, die we een goede prijs betalen om hun schatten met ons te delen. We roosteren iedere boon zo licht en vers dat je de exacte GPS coördinaten van de afkomst in je kopje kunt proeven”. Liefde, expertise en toewijding dus, wat perfect past bij de Maximus filosofie. En natuurlijk het feit dat KEEN in Utrecht zit!

Samen met Demian, brouwer bij Maximus, is er zorgvuldig bepaald wat voor koffie het beste bij het concept van de Bling Bling past. De ‘golden ale’ heeft een biscuitachtige moutbasis, met een zoetige verdieping van hazelnoten en amandelen. Een perfect uitgangspunt om te koppelen aan een mooie koffie! Maar hoe begin je aan zo’n proces? Joris: “We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe verrassende variëteiten of origines en introduceren zo iedere maand één of twee nieuwe koffies. Om de koffie en de boer in de schijnwerpers te zetten, blenden we onze koffie nooit. En zo hebben we veel geweldige smaakprofielen. Iedere koffie wordt gescoord op smaak, aroma, aciditeit, body en balans en krijgt hiermee een score van 0 tot 100. Boven de 85 punten mag je spreken van specialty coffee, koffie van uitzonderlijke kwaliteit”.

Keen Coffee komt uit alle wereldstreken

Hij vervolgt: “we wilden dat de koffie een ondersteunende rol zou hebben in de Bling Bling en juist niet overheersend zou zijn. Daarnaast hebben we voornamelijk fruitige koffies dus was een uitdaging om die in het bier terug te laten komen. Zo zijn we uitgekomen bij de Nensebo koffieboon uit Ethiopië. Deze is heel zoet, citrus-achtig en bloemig. De zoete tonen sluiten mooi aan bij het blond bier, de citrus geeft die extra gelaagdheid”.

Wat de heren van het resultaat vinden? “Het is een heel smooth winterbier geworden! En…dit smaakt naar meer! Want samen smaak creëren is het leukste wat er is! Volgende stap kan wat ons betreft niet gek genoeg, we zijn fan van frisse en fruitige bieren dus laten we in die hoek verder gaan ontdekken.” Dat komt goed uit, want wij kunnen ook niet wachten om verder te experimenteren met de smaak van koffie!

SHARE
Winkelwagen 0