4.5/5
Beoordeling
VOLG ONS

From Maximus Witlove!

Het Voedselbos Haarzuilens is een ware oase. Ieder jaar selecteren we bijzondere kruiden voor onze Witlove!


De mooiste ingrediënten – ongeacht waarvoor je ze gebruikt – zijn ingrediënten die met liefde zijn gemaakt. Daarom werken wij ook het liefste samen met lokale producenten. Echte liefhebbers en bovendien vakmensen. Dit gaat zonder meer op voor Maarten en Jan van Het Voedselbos Haarzuilens. Samen met hen selecteert onze brouwer Demian kruiden voor ons Witlove witbier. Wist je bijvoorbeeld dat er gewoon Szechuanpeper groeit op Utrechtse bodem? Sterker nog, vorig jaar kon je die vinden in onze Witlove! Dit jaar zijn we voor een subtielere aanpak gegaan met vlierbloesem.

Stel je een oase voor. In films vindt je ze vaak middenin de woestijn – al dan niet een hallucincatie. Utrecht heeft zo zijn eigen oase, met het Voedselbos Haarzuilens. Een ecosysteem met een hoge biodiversiteit en 200 inheemse en exotische eetbare planten, kruiden, specerijen, bessen en andere fruitsoorten. Niet alleen appeltjes en peren, maar ook Szechuanpeper (waarmee je met de volledige opbrengst zo heel Utrecht een spice boost kunt geven!). 

Witbier is perfect voor de zomer. De subtiele, milde smaak krijg je door het gebruik van tarwe. En het leent zich ook heel mooi voor het toevoegen van kruiden, die het friszure karakter benadrukken. Dit jaar hebben we vlierbloesem aan toegevoegd, met zijn geurige en bloemige karakter. Dit wordt mooi uitgebalanceerd met de Nieuw-Zeelandse hop.

Binnenkort verkrijgbaar! 

SHARE
ACCOUNT
WISHLIST
WISHLIST
Inloggen
Password Recovery

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Winkelwagen 0