4.5/5
Beoordeling
VOLG ONS

Nieuw: Bling Bling Barley Wine!

Vandaag lanceren we onze nieuwste special: de Bling Bling Barley Wine!  Maximus Specials staan voor onze zoektocht naar bijzondere smaken. Een speeltuin voor onze brouwers! En de Bling (zoals we hem intern liefkozend noemen) is een oudgediende. Een vol, rijk bier (10%), met mooie bittere tonen die worden afgewisseld met dennennaalden, grapefruit, sinaasappel en karamel!

Twee Bling Bling blikken op elkaar

What’s in a name
Voor onze Bling Bling gaan we altijd all out. Die ene dag dat je dat oogverblindende pak uit de kast trekt, gecombineerd met die gouden Rolex die je hebt geërfd. Voel je ‘m? Dit keer hebben onze brouwers een schitterende, overdadige Barley Wine gemaakt. Een stijl die je ook wel tegenkomt onder de naam gerstewijn. Vol & rijk van smaak, met een stevig alcoholpercentage (10%). Oh yeah! De naam doet vermoeden dat het een wijn is, maar dat komt van oudsher dus door de hoeveelheid alcohol, die zich kan meten met het druivennat! Daarnaast zijn dit ook bieren die je – net als bepaalde wijnen – weg kunt leggen, waardoor de smaak zich kan ontwikkelen.

Amerikaanse Barley Wine
Maximus staat voor pure, doordrinkbare bieren. Een uitdaging dus, om een stevig bier als dit zo te brouwen dat de man met de (gouden?) hamer niet komt na 1 glas. Daarom is de Bling Bling stijltechnisch een Amerikaanse Barley Wine, hoppiger dan zijn moutige Engelse tegenhanger, gemaakt met meerdere graansoorten. Door het toepassen van zogenaamde diphopping – waarbij de hoptonen nog sterker naar voren komen – heeft deze special een lading Chinook, Simcoe en Talus gekregen, net voor het begin van de fermentatie. En dat geeft schitterende, maximale smaken en een prettig hoppig karakter. En dat wordt weer perfect uitgebalanceerd door een zweem van dennennaalden, grapefruit, sinaasappel en karamel.

Hoe te drinken
Uit een gouden kelk! Nee hoor, houd het maar gewoon bij een glas. Bij voorkeur een groot bol snifter glas, dat naar boven taps toeloopt, zodat de aroma’s mooi samenkomen. Het is een echt genietbier, dat je zonder meer zo kunt drinken. Eventjes koelen vinden wij wel lekker (half uurtje in de koeling), maar we hebben ook collega’s die gerust voor – iets onder – kamertemperatuur gaan. Door de krachtige smaken laat de Bling Bling zich combineren met gerechten, maar dan moet er wel iets krachtigs tegenover staan. Denk aan stevige, blauwe kazen. Een rijk dessert? Why not. Maar we zien ook wel klassieke rundvlees stoofpotjes voor ons. Zet ‘m eens naast onze pompoenstoof in ons proeflokaal en je weet niet wat je meemaakt!

Shop de nieuwste Bling Bling in onze webshop, in ons winkeltje (bij de brouwerij) of bij de betere bier speciaalzaak. Daarnaast kun je hem natuurlijk proeven in ons proeflokaal, gecombineerd met een aantal (h)eerlijke gerechten van onze winterkaart!

SHARE
Winkelwagen 0