4.5/5
Beoordeling
VOLG ONS

Onze nieuwe specials zijn er! 

Voor onze specials zijn we altijd op ontdekkingstocht naar verrassende smaken en stijlen met een twist. Vandaag lanceren we onze nieuwste specials

Met trots presenteren we de Fruity Phoenix Lime Gose en de Drifting Daisy Belgian IPA. Echte craftbieren met ee Maximus twist.

Gose: zeldzaam bier!

Ze zijn er nog: van die bierstijlen die je niet alledaags tegenkomt. Gose is zo’n stijl. Het vindt zijn oorsprong in de Duitse steden Leipzig en Goslar. Doos Goslar stroomt een riviertje, dat de naam Gose draagt (weet je dat ook weer!). Het was echt een specialiteit van de stad, tot het ook werd opgepikt door Leipzig (en het zelfs werd gedoopt tot stadbier in de 18de en 19de eeuw). Tot zover de geschiedenisles, terug naar het nu. Onze Fruity Phoenix is voor ons de personificatie van ultieme frisheid. Het Maximus karakter dat hier symbool voor staat is dan de feniks, die ook het prachtige blik opsiert (ontworpen door Leffe Goldstein). De ’22 versie – nog altijd verkrijgbaar in onze webshop – een Sour IPA.

Voor een passende opvolger zijn we de boeken ingedoken en kwamen we dus uit bij Gose. Dit lichtzure tarwebier is gemaakt op basis van gemengde gisting. We hebben het vervolgens nog verder op smaak gebracht met zeezout dat is gerookt op eikenhout, verse limoenschil en korianderzaad. Klinkt als een exotisch combi, maar het levert juist een geweldige balans tussen citrus, ziltigheid en licht complexe tonen door het gerookte zeezout! 

Drifting Daisy: laat je meevoeren

Onze interpretatie van Belgisch bier is de Drifting Daisy. Maar we zouden Maximus niet zijn als we hier een twist aan gaven. Daarom is de 2023 versie – de derde edtie inmiddels van dit craftbier een Belgian IPA geworden! Om hier invulling aan te geven hebben we La Chouffe gist gebruikt, wat mooie zachte tonen geeft en een hele fijne kruidigheid (al zeggen we het zelf).

Samen met het Hollands Hophuis hebben we speciaal Sloveense hopsoorten geselecteerd, die dit karakter geweldig aanvullen: de aromatische, grassige en fruitige dryhop combinatie van Styrian Wolf en Dragon.

De nieuwste Maximus specials zijn uiteraard verkrijgbaar in ons proeflokaal en het winkeltje, bekijk hier de openingstijden. Daarnaast shop je deze stijlen online in onze webshop, bij de betere bierspeciaalzaak en geselecteerde horecapartners.  

SHARE
ACCOUNT
WISHLIST
WISHLIST
Inloggen
Password Recovery

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Winkelwagen 0