4.5/5
Beoordeling
VOLG ONS

Space Cowboy Imperial Stout: Lift off!

Hij is er: de nieuwe Space Cowboy!

Vandaag lanceren we onze nieuwste Special: de Space Cowboy Imperial Stout! Een bijzonder bier, dat zich perfect leent voor de feestdagen.

Oorsprong 

Een Imperial Stout dus. We nemen je eerst even mee naar de oorsprong van dit bijzondere bier. Kort, beloofd! Een zware stijl, die vroeger werd voorzien van veel alcohol, mout en hop om lange zeereizen te kunnen overleven. De toevoeging ‘Imperial’ (keizerlijk) verwijst zeer waarschijnlijk naar een Russische keizer, die Engeland zou hebben bezocht en zich tegoed heeft gedaan aan deze stijl bier, waarna hij beval dit ook in Rusland te maken. Hoe dan ook, wij geven hem juist een moderne vibe, op z’n Maximus! Wat echter is gebleven, is het zware hop- en moutkarakter en alcoholpercentage (11%). Een hele goede basis voor toevoeging van kruiden. 

Space Cowboy

Want wij hebben er een Imperial Stout van gemaakt, die je even laat wegvoeren door bijzondere smaken. En voordat jij je laat wegvoeren, heeft dit bier ook al de spreekwoordelijke reis afgelegd. Want we hebben wereldse smaakmakers toegevoegd, waardoor het een echte smaakbom wordt. Wat dacht je van Vanillepeulen (in samenwerking met het Hollands Hophuis) en Ceylon kaneel (Sri Lanka)? En als klap op de vuurpijl hebben we Fenegriek zaad gebruikt. Nu snappen we dat er niet direct een lampje gaat branden. Dit zorgt voor de smaak van ahornsiroop, ook heerlijk op je Belgische wafel of pannenkoek. En dit werkt weer bijzonder harmonieus met de andere toevoegingen en het karakter van dit rijke bier! Dat levert een complex smaakprofiel op, met kruidige tonen maar ook een heerlijke zoetigheid en een zweem van rokerigheid. 

After dinner? Ja graag!  

Ga er maar eens goed voor zitten. Met zijn 11% is dit een zware jongen. We doen onze ogen dicht en we zien en voelen een knisperend haardvuur, rijk gedecoreerde kerstafel en geweien aan de muur. Doen we onze ogen open, dan is een appartementje op vierhoog ook perfect, want dit bier neemt je sowieso mee de ruimte in! En dat maakt hem perfect voor na een schitterend kerstdiner, om nog een mooi mee uit te buiken. Of na die stevige kerstwandeling op tweede kerstdag. De smaken laten zich ook heel mooi matchen met pure chocolade en karamel, dus een dessert durven we ook gerust aan. 

SHARE
ACCOUNT
WISHLIST
WISHLIST
Inloggen
Password Recovery

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Winkelwagen 0